Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

Zero Waste in de Plantage

Donderdag 9 maart gaven wethouder Abdeluheb Choho van Gemeente Amsterdam en Cathelijne Broers namens Plantage Amsterdam bij Het Scheepvaartmuseum het startsein voor een nieuwe vorm van duurzame afvalinzameling en -verwerking.

Het eerste onderdeel van deze Zero Waste Expeditie is de anatomische les van de vuilniszak waarmee we meer inzicht krijgen in de grondstoffen die vrijkomen bij de verschillende plantage instellingen. Deze sorteerproeven hebben reeds plaatsgevonden bij:

- Koninklijk Instituut voor de Tropen,
- de vier instellingen van het Joods Cultureel Kwartier,
- Hermitage Amsterdam,
- Het Scheepvaartmuseum,
- Hortus Botanicus,
- Koninklijk Theater Carré


Aansluitend hieraan zetten we energiezuinige boten in die het afval van musea en theaters over water naar een verzamelpunt brengen. Dat kan minstens 45 vuilniswagenritten per week besparen, en komt de leefbaarheid in de buurt ten goede. Doel van de Plantage Amsterdam is om in 2021 Zero Waste zijn.