Wij zijn Renewi

Een nieuwe naam met een vertrouwd gezicht. Ontstaan door de fusie van ons moederbedrijf Shanks en Van Gansewinkel. Marktleider voor de inzameling en recycling van afval tot product.

Wij geloven dat afval niet bestaat. Daarom maken wij van uw afval nieuwe grondstoffen en producten. En dat doen wij voor vele duizenden bedrijven in Nederland, van MKB tot multinational.

Weten wat onze unieke aanpak voor u kan betekenen? Bezoek de nieuwe Renewi website en neem direct contact met ons op.

CO2 certificaat voor Royal FloraHolland

Al jaren verzorgen de Shanks-bedrijven en partner Kras Recycling, het afvalmanagement voor Royal FloraHolland op de locaties in Rijnsburg, Naaldwijk, Aalsmeer en Bleiswijk. Het overgrote deel van de ingezamelde afvalstromen wordt gerecycled en hergebruikt als grondstof voor nieuwe producten.

Samen wordt continu gekeken naar verbeteringen op het gebied van afvalinzameling, recycling en duurzaamheid. Door de nabijheid van Shanks-bedrijven bij de FloraHolland locaties worden ook weinig transportkilometers gemaakt om de afvalstromen (gescheiden) in te zamelen en vervolgens te recyclen.

Het resultaat van deze aanpak is een aanzienlijke besparing op CO2-uitstoot. Door het recyclen van de afvalstromen heeft Royal FloraHolland in 2015 zo'n 11.500.000 kg CO2 vermeden. Dit is vergelijkbaar met de jaarlijkse CO2 uitstoot van zo'n 1.400 huishoudens (electra & gas).

Namens Shanks werden aan Royal FloraHolland vijf CO2-certificaten uitgereikt door Emile Frans van Vliko en Leo Schipper van Van Vliet Contrans. Naast een certificaat voor Royal FloraHolland als geheel, kregen alle vier de locaties ook hun eigen certificaat.

Een resultaat waar alle partijen trots op mogen zijn.